• Foto: Julia Pike

• Gyldendal Norsk Forlag (bokomslag)

Forfatterbesøk: Jan Chr. Næss
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Elevene bør ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket.

Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

«Høsten 2018 utga jeg en bok for ungdommer i alderen 13-16 år. Boken er første bind i en planlagt trilogi som heter Den gylne parykken, og er en historisk roman der handlingen foregår i 1653. Historien er spekket med vold, slaver, pubertet, zombier og sjørøvere.

U-prisens anmelderkorps har uten unntak gitt den middels til meget negative anmeldelser, og det har fått meg til å undres på hvem jeg egentlig har skrevet boken for. Dette har jeg lyst til å diskutere med målgruppen, og elevene i 9. klasse er midt i blinken.» Jan Chr. Næss

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Jan Christopher Cockburn Næss (f. 1964) debuterte som forfatter i 1999. Han skriver bøker både for voksne og barn. Næss er født i England, men flyttet til Norge som sjuåring og vokste opp i Oslo. Han er utdannet lektor i norsk og har vært aktiv som instruktør, skuespiller og tekstforfatter for amatørteater.

Norsk Forfattersentrum

Før og etter
Tekstutdrag (kommer)

Norsk, samfunnsfag, leselyst og motivasjon