• Foto: Maja Hattvang

• Omslag: Flu Hartberg/Cappelen Damm

Forfatterbesøk: Flu Hartberg
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Med pennen som våpen – forfatterbesøk av Flu Hartberg

Tegning er et perfekt verktøy for å trylle frem fantasifulle fortellinger! Men tegning kan også skape forundring, glede og rasende sinne – og kanskje redde verden?

Flu vil gjennom skravling, tegning, interaksjon og bilder inspirere elevene til selv å ta i bruk sine kreative evner og stole på fantasien! Opplegget er delvis selvpresentasjon/foredrag og delvis en workshop der elevene blir kastet inn i kunsten å drodle frem en historie.

Flu kan typisk komme til å diskutere temaer som:

• Hvorfor tegner mennesker? • Fra hulemalerier til emojis. • Hva er satire? • Hvorfor kan en tegning provosere? • Hvor fort kan vi koke sammen en idé? en karakter? en historie?• Hva skal til for å lage en tegneserie?

I opplegget vil Flu innlemme boken Spesialklassen, en tegneserie/billedbok om ungdommer på en skole noen år inn i fremtiden. Den nyeste trenden er iBrain – en chip som settes inn i hjernen og gir tilgang på den nyeste teknologien. Men en dag begynner det å skje merkelige ting med skolens mest populære gutt, Steven.

Om forfatteren:

Flu Hartberg (f. 1979) har skrevet og tegnet for barn, ungdom og voksne, i bøker, aviser og blader fra før han gikk ut av skolen. Han brenner for tegning som språk, og har drevet formidling for unge gjennom hele sin karriere.