• Foto: Anne Valeur

Forfatterbesøk: Ellen Støkken Dahl
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Elevene bør ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket.

Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekniske behov: projektor og skjerm/lerret.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Opplegget vil ta utgangspunkt i mine erfaringer som lege, seksualunderviser og foredragsholder, samt innholdet i Gleden med skjeden, Jenteboka (utkommer høsten 2019) og et stoff som skal brukes i et kommende prosjekt for menn/gutter. Elevene vil få lære hvordan kroppen og hodet fungerer sammen og gjør dem til seksuelle vesener. Jeg vil gjennomgå kvinne- og mannsunderlivets anatomi, med særlig vekt på utbredte myter som påvirker elevenes hverdagsliv. De vil få en innføring i seksuallyst og nytelse og svar på viktige spørsmål om prevensjonsbruk, underlivsplager, grenser og kjønnssykdommer. Kurset avsluttes med anonyme spørsmål og Kahoot.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Ellen Støkken Dahl (f. 1991) er lege og forfatter fra Stavanger. Nå bor hun i Oslo. Til daglig skriver hun og jobber på ungdomsklinikken Sex og samfunn. Hun er kjent som en av forfatterne bak bloggen «Underlivet» og den internasjonale bestselgeren «Gleden med skjeden» fra 2017.

Norsk Forfattersentrum

Før og etter

Tekstutdrag (kommer)

Norsk, samfunnsfag, naturfag, leselyst og motivasjon