• Foto: Anne-Marte Mundal

• Cappelen Damm (bokomslag)

Forfatterbesøk: Elin Viktoria Unstad
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Elevene bør ha lest det tilsendte tekstutdraget før forfatterbesøket. Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Tekniske behov: projektor og skjerm/lerret.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Dagen etter er hun hjemme igjen.
Hva skjedde? Hvorfor tror ingen på henne? Hun ble jo kidnappet? Ikke sant?
Vilja skjønner mindre og mindre.
Men det har sikkert en naturlig forklaring …

Med utgangspunkt i ungdomsromanen Brådypt (2019) drøfter forfatteren diverse punkter rundt (u)pålitelighet, (u)troverdighet og (u)sannhet. Hvordan kan en forteller være upålitelig? Kan sannhet være relativt? Hva om man ikke vet om man snakker sant? Er det alltid feil å lyve? Hvorfor lyver vi?

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:

Elin Viktoria Unstad ble født i Oslo i 1978, og bor nå i Asker med mann og tre barn. Hun er utdannet innen informatikk, med et blaff av filosofi. Så lenge hun kan huske har hun elsket å skrive. Hun gikk på forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt, høst 2017 til vår 2019.

Norsk Forfattersentrum

Før og etter