Litteratur
9. – 9. trinn

Forfatterbesøk: Eirik Ildahl
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  1 t 30 min
  Opprigg: 15 min
  Nedrigg: 0 min

 • Annen informasjon

  Lærer skal være til stede under hele formidlingen og alle mobiler slått av.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Forfatterbesøk med Eirik Ildahl

Opplegget er en forenklet utgave av metoder jeg bruker i undervisning av bachelorstudenter på Norsk Skuespillerinstitutt (se www.nski.no) i fagene dramaturgi, manusanalyse og manusutvikling. Første del av dobbelttimen vil være en innledning om hvorfor vi forteller historier: Vi har et budskap som vi vil formidle, og så lager vi en strategi for å innprente budskapet i den eller de vi henvender oss til. Dramaturgi er rett og slett en strategi for å formidle et budskap. Andre del av dobbelttimen bruker jeg til å få elevene med på å lage egne filmscenarier etter den malen vi har gjennomgått.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:


Om utøver
Eirik Ildahl (f. 1957) er forfatter og dramatiker.  Han har fra 1981 vært skribent på heltid innenfor et bredt spekter av medier og sjangre. Han har blant annet gitt ut romaner og skrevet for tegneserier (bl.a. Donald Duck og Fantomet), spillefilm, radioteater og TV (bl.a. Hotel Cæsar). Han har vært tilknyttet Filmskolen på Lillehammer og har siden 2018 undervist bachelorstudentene ved Norsk Skuespillerinstitutt (NSKI) i manuskriptutvikling. Han er nestleder i Dramatikerforbundet.

Produsent
Norsk Forfattersentrum


Før og etter 

Elevene bør ha sett filmklassikeren «Tootsie» (1982) og norske Iram Haqs «Hva vil folk si?» (2017) før forfatterbesøket, i det minste en av dem, siden undervisningen tar utgangspunkt i disse filmene.

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Norsk, skrivelyst og motivasjon