• Foto: Heidi Furre

• Omslag: Flamme forlag

Forfatterbesøk: Atle Håland
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg: -1 min

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

JEG REISER – Forfatterbesøk  med Atle Håland

Hva innebærer det å være på en reise?
Kan man reise gjennom å lese eller skrive, eller må man pakke sekken og dra av sted?
Og hva vil det si å ha noe i bagasjen?

I dette møtet med forfatter Atle Håland blir det korte og lengre skriveøvelser med utgangspunkt i reiser. Det blir samtaler rundt språk og opplesninger fra blant annet hans tredje diktsamling Jeg reiser, som kom ut høsten 2018 på Flamme forlag.

Presentasjonen er delt inn i tre deler: En introduksjon av forfatteryrket og diktsjangeren. En hoveddel om reiser, elevene blir spurt om hvor de ønsker å reise. Videre får de i oppgave å assossiere, og på denne måten introduseres de i å reise gjennom språk. Denne hoveddelen avsluttes med at elevene får en readymade-oppgave, og gjennom setninger de selv har skrevet lager de et dikt gruppevis. Avslutningsvis leser forfatteren fra Jeg reiser. Opplesningen knyttes til oppgavene de har utført.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Atle Håland presentasjon og tema

Om Forfatteren
Atle Håland er født på Vatnestrøm i Agder i 1985 og var bl.a. engasjert i ungdomsteater i Kristiansand før han gikk forfatterstudiet i Bø. Han debuterte som forfatter, 29 år gammel, på Flamme Forlag. Etter diktsamlingen Han (2015) kom Vannfall (i 2016); en samling dikt satt i den “mer eller mindre fiktive” bygda Vannfall. I 2018 ga han ut diktsamlingen Jeg reiser.

Før og etter

Leseprøve DKS Oslo Jeg reiser Atle Håland