• Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

• Omslag: Mona Stenseth Erlandsen

Forfatterbesøk: Anne Elvedal
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Dødens spill – finnes det er liv etter døden?

Spørsmålet om det finnes et liv etter døden har skapt mange skumle historier innen film, tv og bøker, eller som vandrende fortellinger mellom folk. Hvordan kan elevene selv skape skumle historier?

Med utgangspunkt i min bakgrunn som manusforfatter, og forfatter av grøssertrilogien Dødens spill, vil jeg sammen med elevene dykke inn i både grøssersjangeren og spørsmål rundt døden. Jeg forteller hvordan bok 1, Dødens spill, er inspirert av mitt første møte med døden – og hvordan sorg, og det å miste noen, kan skape mange spørsmål om hva som egentlig skjer etter vi dør.

I andre halvdel viser jeg hvordan et sagn i Trøndelag har vært inspirasjon til bok 2, Den sorte bruden. Her får elevene også et innblikk i skriveprosessen bak trilogien, om dramaturgi og karakterutvikling, og hvordan en upålitelig forteller kan gjøre en historie skumlere.

Forfatterbesøket består av foredrag, videoklipp, høytlesning og enkle skriveoppgaver, før alt oppsummeres via en kahoot. Målet er å gi elevene et innblikk i hvordan de kan bruke både egne erfaringer, sagn eller spøkelseshistorier til å skrive skumle historier selv.

Om forfatteren:

Anne Elvedal (f.1973) har bakgrunn som både sykepleier og manusforfatter. Hun har skrevet flere filmer og tv-serier, blant annet Børning 2, Kutoppen, Twin og Livstid. Høsten 2020 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med Dødens spill, første bok i en grøssertrilogi. Bok 2, Den sorte bruden, kom i mars 2021.