• Foto: Evy Andersen

• Omslag: No Comprendo Press

Forfatterbesøk: Anders N. Kvammen
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Tegneserier er livet

Anders N. Kvammen er tegneserieskaper, illustratør og kunstner. Med sine selvbiografiske tegneserier skildrer han livet på godt og vondt. I sin første bok “Ungdomsskolen” tar Kvammen opp viktige temaer som mobbing og utenforskap. Boken vant Brageprisen i 2016.

Kvammen vil holde et enkelt foredrag med en enkel men engasjerende powerpoint-presentasjon. Her vil han greie ut hvordan og hvorfor han startet med tegneserier og kunst. Håpet er at presentasjonen kan inspirere elever til å finne ut mer om tegneseriemediet og ikke minst bøkene til Anders Kvammen. Foredraget vil gå i dybden fra begynnelsen til nåtid.

I andre halvdel av presentasjonen vil Kvammen holde et lite tegneseriekurs. Det er selvsagt svært begrenset med tanke på tid. Men håpet er at møtet og kurset vil kunne så noen frø blant elevene. Kurset vil fokusere på praktiske ting som utstyr, materialer og hva man ellers trenger til å lage en tegneserie, samt hva en tegneserie kan inneholde. Kvammen vil, ettersom han lager selvbiografiske serier, at elevene lager en scene fra noe som har skjedd i løpet av de siste dagene i form av en tegneserieside eller stripe. Det kan være positivt og negativt.

Om forfatteren:

Anders N. Kvammen (f. 1985) er en norsk tegneserieskaper og illustratør fra Oslo. Han er best kjent for Ungdomsskolen (2016), den første tegneserien som vant Brageprisen i kategorien barne- og ungdomsbøker siden Inga Sætres Fallteknikk (2012).