• Omslag: Samlaget

• Foto: Agnete Brun

Forfatterbesøk: Alfred Fidjestøl «Nesten menneske»
Fast produksjon - forfatterbesøk på skolen

1 t 30 min

Tekniske behov

Forfattaren har med eigen PC med nødvendige overgangar, men treng projektor/lerret eller SmartBoard.

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Sjimpansen Julius fekk ein vond start på livet. Avvist av mora og med ein valdeleg far måtte han flytte inn hos to menneskefamiliar. Gjennom TV vart Julius ein norsk A-kjendis på 80- og 90-talet. Men han sleit med å finne plassen sin i flokken. Alfred Fidjestøl forteller om livet til sjimpansen Julius.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Alfred Fidjestøl presentasjon og tema

Om forfatteren

Alfred Fidjestøl (f. 1973) er journalist, filosof, biograf og sakprosaforfattar. Han er utdanna cand. philol. med filosofi som hovudfag frå Universitetet i Oslo. Fidjestøl har gitt ut kritikarroste biografiar og historieverk om menneske og kulturinstitusjonar. I 2014 blei han den første sakprosaforfattaren nokosinne til å motta Gyldendals Sult-pris, og i 2017 fekk han Språkprisen for framifrå bruk av norsk språk. Juryen framhevar særleg forfattarens «befriande evne til å kombinere ledig og lettlesen nynorskprosa med kreative språkbilete».

Før og etter

Elevane bør minimum ha lese det tilsende tekstutdraget før forfattaren kjem. Lærar skal vera til stades under heile formidlinga og alle mobilar slått av.

Tekstutdrag Alfred Fidjestøl Nesten menneske

Norsk, samfunnsfag