• Foto: Moment studio

• Omslag: Cappelen Damm

Forfatterbesøk: Alexander Løken
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

Elevene får en innføring i den litterære skrekksjangerens historie og får ta del i idéprosessen av forfatteren nyeste bokprosjekt, en grøsserroman han skal i gang med senere denne høsten.

Forfatter Alexander Løken gir en innføring i den litterære skrekksjangeren, fra antikken, via den første skrekkromanen «The Castle of Otranto», til moderne grøssere i både bok, film og på TV. I samtale med ungdommene snakker han om klassiske virkemidler og klisjéer i skrekk. Det blir også høytlesing fra hans egne bøker, deriblant ungdomsromanene De døde ser deg og Heksenatten.

I den andre delen av dobbelttimen får elevene ta del i idéprosessen av forfatteren nyeste bokprosjekt, en grøsser med arbeidstittelen Barnet fra Blücher (planlagt påbegynt senhøsten 2020). Forfatteren gir elevene tenkte scenarioer og scener fra handlingsforløpet til boken, og blir gitt tid i grupper til å prøve å finne utfordringer og løsninger for bokens karakterer. Sammen drøfter vi hvilke klassiske virkemidler som er tatt i bruk, og om vi kan klare å finne utradisjonelle løsninger. Tanken med oppgaven er å stimulere kreativiteten til elevene, og gi dem selvtillit rundt det å lage historier.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Alexander Løken presentasjon og tema

Om forfatteren

Alexander Løken (f. 1982 er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, og er utdannet Art Director fra Westerdals School of Communication.
Løken debuterte som barnebokforfatter i 2014 med Trollskallen, den første boken i fantasytrilogien Edvard Frost Ekspedisjoner. I 2017 kom Løken første ungdomsroman De døde ser deg, etterfulgt av nok en ungdomsbok, Heksenatten (2018).

Siden 2015 har Løken turnert mye i DKS og på litteraturfestivaler med forestillingen Edvard Frosts Ekspedisjoner.

Før og etter

De døde ser deg_utdrag Alexander Løken