• Foto: Marius Thuen

• Omslag: Cappelen Damm

Forfatterbesøk: Alexander Løken «De døde ser deg»
Fast produksjon - forfatterbesøk på skolen

1 t 30 min

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter plukket ut av Norsk Forfattersentrum.

Hva er et overvåkingssamfunn? Lever vi i et overvåkingssamfunn? Dette er spørsmål forfatter Alexander Løken stiller når han kommer på forfatterbesøk til din klasse. Med utgangspunkt i ungdomsromanen De døde ser deg drøfter forfatteren dette samfunnsaktuelle temaet.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Alexander Løken presentasjon og tema

Om forfatteren

Alexander Løken er oppvokst og bor i Asker. Han er forfatter, illustratør og tegneserieskaper, og er utdannet Art Director fra Westerdals School of Communication. Løken debuterte som barnebokforfatter i 2014 med Trollskallen, den første boken i fantasytrilogien Edvard Frost Ekspedisjoner. Trilogien består også av Ormeegget (2015) og Ulvehammeren (2016). Troll­skallen ble nominert til Arks barnebokpris og vant Bokslukerprisen 2015. I 2017 kom Løken første ungdomsroman De døde ser deg.

Siden 2015 har Løken turnert mye i DKS og på litteraturfestivaler med forestillingen Edvard Frosts Ekspedisjoner.

Før og etter

De døde ser deg_utdrag Alexander Løken