• Foto: Omnipax

• Omslag Tordivel: Omnipax

Forfatterbesøk: Pia Tveterås
Fast produksjon - forfatterbesøk i klasserommet

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Fast produksjon på 9. trinn er besøk av en forfatter utvalgt av Norsk Forfattersentrum.

TORDIVEL PÅ TUR – Forfatterbesøk  med Pia Tveterås.

Hva er normalt, egentlig? Tordivel er ei lettlest bok om ungdommene Vilde og Tor. De har en blanding av spesielle behov og helt normale behov. Akkurat slik som andre tenåringer, må Tor og Vilde også plutselig lære hva voksen kjærlighet, kropp, grensesetting og sex betyr. Noe som kan være vanskelig, uansett alder og funksjonsevne.

Forfatterbesøket «Tordivel på tur» består av en blanding av høytlesning, diskusjon og skriveøvelser rundt tematikken i boka. Pia Tveterås leser fra kapitler i boka som berører tema som kan være flaue og utfordrende, og litt fnising må påregnes underveis.

Erfaringsmessig er det ofte behov for å justere skrive- og diskusjonsoppgavene underveis, avhengig av elevene i klassen. For eksempel kan fremmedspråklige skrive på sine morsmål, dersom de ønsker eller trenger det. Etter å ha møtt både tilrettelagte klasser, elever på mellomtrinnet og ungdomsskoleelever uten spesielle behov, har forfatteren god trening i å tilpasse opplegget.

Tidligere forfatterbesøk har vist at dikting og samtaler om fiktive karakterer og situasjoner skaper en tryggere distanse til nære og intime temaer, uten å gjøre dem fjerne og upersonlige. Ved å lytte, dele, bruke fantasien og være kreative, undersøker vi ukjente ideer sammen.

Last ned lærerveiledningen med presentasjon av forfatteren og mer om tema:
Pia Tveterås presentasjon og tema

Om forfatteren

Pia Tveterås (f. 1989) er utdannet forfatter ved Norsk Barnebokinstitutt, og studerte litteratur i Oslo, Reykjavik og Leuven i Belgia. Hun har arbeidet som konsulent for ulike forlag, og bidrar som lærebokforfatter i norsk og engelsk for Gyldendal og Cappelen Damm.