• Foto: Kristinn Gulaugsson

Kristinsdottir.hildur@gmail.com
    klassikereforkids@gmail.com
    tel:91383309

I Forbrytelse og straff, basert på Dostojevskijs roman fra 1866, trekkes elevene inn i Raskolnikovs mørke tankespinn. Det er en forestilling om hvor galt det kan gå når et ungt, presset menneske isolerer seg med ideene sine. Men selv om Raskolnikov skyver alle fra seg, kommer noen stadig tilbake og prikker ham på skulderen. Underveis i forestillingen blir tilskuerne en fysisk del av det brokete fellesskapet oppe på scenen.

Forbrytelse og straff er tredje forestilling i den kritikerroste triologien Klassikere for kids. I forestillingen går publikum fra å være et passivt observerende publikum i 1. akt og til et deltagende publikum i 2. akt, mens den 3 akten deles ut i det publikum forlater teateret.

Raskolnikov har bestemt seg for å myrde. Han er ganske sikker på at han har rett til det. I flere uker har han ligget alene og konstruert en teori: Verden er full av fattige, undermennesker med bøyde hoder som lar seg kue. Men noen få er i stand til å se forbi vaner og konvensjoner og tenke nytt. Disse overmenneskene har rett til å bryte loven når de mener det er riktig. Men er Raskolnikov et overmenneske?

Med en øks går han til en pantelånerske. Hvis han klarer å drepe henne, vil han ikke bare befri samfunnet for et skadedyr: Han kan ta pengene hennes, få råd til å spise og drikke igjen, fortsette studiene og bli noe stort. Eller er straffen ikke til å unngå? Vil anger, skyld og tvil spise ham opp innenfra?

Les mer om forestillingen her: Brosjyre Forbrytelse og straff

Se teaser her: Forbrytelse og straff

Utøvere
Hildur Kristinsdottir: reggisør og utøver
Magnus Børmark: Musiker og komponist
Josephine Kylen Collins: skuespiller
Lars August Jørgensen: skuespiller
Kima Atle Hnasen: Skuespiller
Line Starheimsæther: skuespiller
Oscar Udbye: lys
Anders Borchgrevink: Teknikker

Norsk, demokrati i praksis, samfunnsfag og sal og scene.