• Foto: Tom Øverlie

Scenekunst

Felt
Valgfri produksjon. Interaktiv danseforestiling i klasserommet. Påmelding 5. januar

Opprigg: 1 t 30 min

FELT er en danseforestilling av og med Landing, for elever i andre- og tredjeklasse. Den starter i et vanlig klasserom, i en situasjon elevene kjenner. Sakte, men sikkert sklir vi inn i det underlige og uventede. Vi møter en lakenskikkelse i gangen, en rullende masse deler ut objekter som blir til kostymer som endrer elevenes kropper, og klasserommet blir et dansegulv med live musikk der elevene er aktive deltagere.

Den kunstneriske visjonen for FELT er å gi elevene kvalitativt ulike kroppslige og estetiske erfaringer som går utover det hverdagslige og individuelle, og gjennom det invitere til å erfare kunst kroppslig. Forestillingen er skapt i nær kontakt med elever i målgruppa, og gjennom arbeidet har vi utforsket ulike grader av og former for medvirkning. Resultatet er at FELT på en og samme tid er en danseundervisningsøkt, en konsert, en guida tur på skolen og en forestilling, der grensene mellom formatene er uklare.

Vi ønsker at elevene skal få oppleve skolen sin på en ny og annerledes måte, og bruker blant annet fiksjon og underliggjøring for å legge til rette for dette.
FELT består av samtidsdans, kostymeobjekter og nykomponert musikk som fremføres live.

Sigrid Hirsch Kopperdal – danser
Sigrid er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA i moderne- og samtidsdans, og ved Salzburg Experimental Academy of Dance. Sigrid jobber som dansekunstner i egne og andres arbeider, og jobber/har jobbet med koreografer som bl.a. Ingri Fiksdal, Kristin Ryg Helgebostad, Siljeholm/Christophersen og Anne-Mareike Hess. Sigrid har jobbet med Landing siden 2014.

Venke Marie Sortland – danser
Venke har sin kunstneriske utdannelse fra Skolen for Samtidsdans i 2005 og har har vært en av Landings stabsmedlem siden da. Hun har medvirket i alle Landings prosjekter, i tillegg til å jobbe med soloarbeid og som utøver for andre: Jana Umüssig, Philip Gehmacher, Ingri Fiksdal, Impure Company/Hooman Sharifi, Prosjekt Isadora/Caroline Wahlstrøm Nesse og Camilla Myhre, Wee Company/Francesco Scavetta.

Ida Gudbrandsen – danser
Ida er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans (2004-2005) og Den Norske Balletthøyskole, med fordypning i moderne og samtidsdans og kunst- og kulturformidling (2006-2009). Som utøver har hun jobbet med Impure Company/Hooman Sharifi, Steffi Lund, Mia Habib, Flukt, Katrine Kirsebom og Eva-Cecilie Richardsen, i tillegg til å være en del av det kunstneriske kollektivet SUPERNOVA. Ida har vært involvert i Landing siden 2016.

Hanna Gjermundrød – komponist og utøver
Hanna er vokalist med spesiell interesse for stemme og live elektronikk. Hun arbeider både som komponist, konsertutøver og scenekunstutøver. Hanna har bakgrunn fra jazzlinja NTNU i Trondheim samt Skolen for Samtidsdans i Oslo. Musikken hennes har blitt hørt på klubber og festivaler i Norge, Sverige, USA, Canada, Nederland og Vest-Russland, samt i diverse scenekunstproduksjoner, som feks LIGHTNESS: FLEIRE og KORALL KORAL.

Camilla Wexels Riser – scenograf
Camilla er billedkunstner og scenograf og arbeider med stedsspesifikke installasjoner, maleri, scenografi og kostyme. CWR arbeider prosessorientert i videste forstand og praktiserer dette som en egen måte å utvikle og forme materiale til ulike produksjoner. Hun har en bachelor fra Norwegian Academy of Figure Theater 1994 (nå Scenekunst Akademiet) samt en post-graduate studie fra NAFT og DAMU i Praha, Tsjekkia 1996 og studerte ved Oslo-Tegne og Male Skole i 1986-87. Medlem av Norske Billedkunstnere, Østfold Bildende kunstnere og Norske Scenografer.

Landing

anmeldelse i Periskop: http://www.periskop.no/kunsten-a-ikke-bli-spist/