Visuell kunst

Bærehjelp: 1

Enkel blending for powerpoint

Elevenes plassering: gjerne langbord

Fanzine er sammensatt av de engelske ordene fan og magazine, og er et hjemmelaget spesialblad om et lite og ofte smalt tema. En fanzine er laget ved hjelp av kopimaskin, med et håndlaget,  pretensiøst og lekent visuelt uttrykk. I løpet av verkstedet får elevene lage sin egen minifanzine.

I løpet av to dager får elevene planlegge og lage sin egen mini-fanzine på 16 sider. Ved bruk av tekst og collage skal de presentere et tema som de ønsker at andre skal få øynene opp for.

En fanzine er i utgangspunktet et spesialblad om et enkelttema utgiveren er spesielt opptatt av, og kan være alt fra K-pop til miljøvern, gaming, anime, baking, hekling, basket, Hobitten, skating eller origami.

Verkstedet har som mål å inspirere elevene til å uttrykke selvstendige meninger og engasjement gjennom en prosess som øver opp den kreative muskelen. Jeg kommer til å presentere elevene for korte kreative øvelser og upretensiøse og enkle teknikker som gir et godt resultat uansett nivå, blant annet ved å legge stor vekt på materialbruk og lekenhet.

Det vil først og fremst handle om å klipp, lime, sette sammen, komponere og skrive enkle tekster. Jeg vil vise elevene en rekke inspirerende arbeider både i form av fanziner, collage og layout. Kurset kan eventuelt kobles til fagene norsk, engelsk og kunst og håndverk.

Medvirkende

Una Hunderi er billedkunstner og fotograf med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har selv lang erfaring i arbeid med Fanziner.

Annet

Trenger tilgang på printer under verkstedet + kopimaskin den siste timen av workshoppen. Trenger også klassesett med sakser, limstifter og tusjer eller fargeblyanter.

Norsk, engelsk, kunst og håndverk, kreativitet