Fæle dyr
Fast produksjon - skolekonsert

Bærehjelp: 2 stk
    Helst blendet lokale om det er mulig

• Kontakt utøver

Kim Wifladt
    kimaw76@hotmail,com
    917 64 899

Fæle dyr er en forestilling med opphav i Roald Dahls diktsamling av samme navn. Tekstene beskriver bl.a. livsfarlige løver, skumle skorpioner, pågående piggsvin og kule krokodiller. Her møter vi alle Roald Dahl’s kjente trekk: tekster som er vanvittige, grøssende, ukorrekte og morsomme. Og kanskje med en overraskende vri helt til slutt?

Komponisten Marcus Paus har latt seg inspirere av tekstene og har skrevet et verk spesielt til denne konserten. Utøverne består av en av Norges dyktigste klassiske gitarister, en hyperaktiv sceneartist kjent fra barne-tvserien «Skrimmel Skrammel», og en hel musikalsk dyrepark av lekne (og litt skumle) dikt og sanger.

Om utøverne

Kim Wifladt er artist, vokalist, regissør, arrangør og låtskriver. Han hat stått på scenen helt siden han var liten og  begynte sin karriere som Mowgli i originaloppsetningen av ”jungelboken” på Bryggeteatret i Oslo. Han er utdannet musikalartist ved Bårdar Akademiet og spilt i en rekke musikaler og revyer.  Han er også medlem av vokalgruppa Cheezy Keys som bl.a skrev og medvirket i barne-tvserien ”skrimmel skrammel” på NRK. Kim har deltatt i Melodi Grand Prix med egenskrevne låter og spilt i filmer, bl.a ” Olsenbanden jr. På rocker´n”. Kim har også hatt regi for diverse livesendinger på TV ,bl.a «gullruten» og «Amandaprisen», samt regi for diverse sceneoppsetninger rundt om i landet.

Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa samt deler av Asia og Nord-Amerika. Han har de siste årene markert seg spesielt som kammermusiker med samarbeid med musikere som Aage Kvalbein, Arianna Savall, Jaques Zoon, og Henning Kraggerud. Han jobber nå med Talentutviklingsprogrammet (TUP) på Norges Musikkhøgskole.

Om komponisten

Marcus Paus er en norsk komponist og gitarist. Paus har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole (1998 – 2002) og ved Manhattan School of Music (2003 – 2005). Hans verkliste omfatter kammermusikk, korverker, soloverker, konserter, orkesterverker, operaer og en symfoni, samt en rekke verker for teater, film og fiernsyn. Paus er også kjent for sitt samarbeid med billedkunstneren Christopher Rådlund, og har gjennom ham funnet sin plass i kunstretningen retrogardisme. Marcus har tidligere skrevet en operaversjon av Roald Dahls «Heksene». En fasinasjon med Dahl’s lekne tekster og eindomelige skildringer har bragt ham videre til «Dirty Beats

Kim Wifladt

Musikk, norsk