• Foto: Oslo Rådhus

Visuell kunst

Eventyrene i Dyrefontenen
Valgfri - oppdag kunsten rundt Oslo Rådhus. Påmelding 5. jan og 5. mars. DKS setter opp buss ved behov.

Oslo Rådhus

1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

Elevene må være kledd for utendørsaktivitet

• Kontakt utøver

I Oslo rådhus kan vi finne historier nok til å fylle en hel eventyrbok. Utrolige vesener, fabeldyr, modige helter og ville dyr lusker frem i malerienes og skulpturenes verden. Sammen går vi på oppdagelsesferd og utforsker nærmere «Dyrefontenen» (1947) av Anne Grimdalen.

Dyremotiver er kjent fra både litteraturen og kunsthistorien, og har hatt mange ulike funksjoner gjennom tidene. Gjennom en dialogbasert omvisning utforsker vi «Dyrefontenen» nærmere. Her blir elevene kjent med ulik dyresymbolikk i kunsten, samt folkeeventyr og fortellinger knyttet til dette. Vi undersøker også overgangene mellom virkelighet og fantasi. Fantasien har ingen grenser og fyller bøker, eventyr, filmer og kunsten med utrolige historier.

Under besøket veksler vi mellom verkssamtaler og kreative øvelser, og kommer til å bruke vår fantasi og forestillingsevne! Etter omvisningen avslutter vi med kreativ samlingsstund.

Anne Grimdalen vokste opp på en gård i Telemark og hadde nær kontakt med dyr i hele oppveksten. Dyrene på gården og i skogen hadde også stor betydning for hennes kunstnerskap. I Oslo rådhus har hun laget flere kunstverk, blant annet «Dyrefontenen» (1947) som viser dyreliv fra hele Norge.

Susanne Øyen Roald
Omvisere ved Oslo rådhus