• Foto: Thomas Winje Øijord/etblikk.no

14 t

Blending
    Ja, helst

Vi trenger et rom på skolen med projektor, lerret og lydanlegg.

Behov for minimum to stikkontakter.

Rom for avsluttende fremvisning behøver samme utstyr.

Å åpne seg selv for portrettering er sårbart og krever styrke. I løpet av to skoledager er elevene med og lager et personlig portrett ved bruk av foto og lyd.

Thomas Winje Øijord og Gisle Haalands mål for prosjektet er å veilede elevene i å skape et nært og ærlig portrett av seg selv. Håpet er å finne frem til både motet og styrken hos den enkelte elev gjennom den kunstneriske prosessen.

Portrettene består av en serie fotografier, et beskrivende lydlandskap og musikk redigert til en selvstendig video. Alle som deltar blir selv portrettert og portretterer en medelev. Et blikk på hverandre består av enkelt forarbeid for skolene, to skoledager med utøverne på besøk og fremvisning av kunstproduksjonene for publikum og medvirkende.

Portrettene kan bli en del av en nasjonal vandreutstilling, og en del av prosjektet er å godta publisering i kunstnerisk sammenheng.

Verkstedet passer for elever med behov for tilrettelegging.

Thomas Winje Øijord utdannet som fotojournalist ved HiO, som forfatter ved forfatterstudiet i Bø i Telemark, og har studert retorikk og moderne kommunikasjon og litteraturvitenskap ved HiO. Han jobber som frilansfotograf og -forfatter, bl.a. for NTB Scanpix og Aftenposten, skriver bøker for voksne og barn, og har også illustrert andres bøker med fotografier. I 2003 debuterte Thomas på Cappelen Damm forlag med boken Hatten og andre forstyrrende momenter, kom senere med romanen Kongeriket Norge i 2007, og har siden skrevet flere
barnebøker. Han gav sammen med Eirik Jensen ut boken På innsiden i 2015, og har nylig i 2016 gitt ut krimboken Attentatet skrevet sammen med Eirik, begge på Kagge forlag.

Gisle Haaland er utdannet musiker og lektor ved Musikkonservatoriet ved UiA, Bachelor faglærer musikk og Master i utøvende musikk samt musikkteknologi. Han har jobbet på høgskoler, videregående skoler og kulturskoler, og jobber nå frilans, som musiker, produsent, arrangør og komponist. Han har gitt ut flere album og singler, og turnert med flere norske artister, bl.a. med Benedicte Adrian, Ida Maria, Daniel Kvammen, Erlend Ropstad og BLAA på utallige konsertsteder og festivaler siden 2000.

Før og etter
www.etblikk.no