Visuell kunst
5. – 7. trinn

Et annerledes tegneserieverksted
Valgfri produksjon - tegneserieverksted på skolen

 • Hvor
  På skolen
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  3 t
  Opprigg: 5 min
  Nedrigg: 10 min

 • Annen informasjon

  Klasserommet må ha videoprojektor eller smartboard. Elevene kan gjerne sitte slik de pleier.

Et annerledes tegneseriekurs ufarliggjør tegning ved å vektlegge det som ligger bak tegningene: et helt unikt visuelt språk. Tegneserier handler om mye mer enn «flotte» tegninger!

Mange barn opplever det man kan kalle tegnevegring. De blir overmåte bevisst egne tegneferdigheter og slutter gjerne å tegne — for godt. Dette kurset søker å ufarliggjøre tegning. Kurset vektlegger forenkling, klarhet og formidling. Når kravet om figurativ realisme faller bort, opplever selv elever uten særlige tegneferdigheter at de er i stand til å «skrive» med tegninger. Veien fra tanke til tegning oppleves som mer umiddelbar og direkte.

I løpet av tre klokketimer lærer elevene hva som gjør tegneseriemediet unikt, hvordan de kan lage tegneseriefigurer av enkle former og hva en kan gjøre når en sitter fast med en historie. Elevene får òg prøve profesjonelt tegneutstyr. Kurset rundes av med at alle lager sine egne minitegneseriehefter.


Om utøver

Espen Terjesen (f. 1979) bor og jobber i Bergen. Han er utdannet litteraturviter, men jobber nå som illustratør og kursholder. Espen lager bokomslag og illustrasjoner for forlag som Cappelen Damm, Bokvennen, Transit, Solum og Mangschou. Han har òg tegnet maskoter, logoer og filmplakater.
Produsent
Produsert av Espen Terjesen


Før og etter

Espen sin nettside

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Norsk, kunst & håndverk, samfunnsfag