Vil du være med å bestemme?

Vi søker deg som er mellom 14 og 19 år, er interessert i kunst og kultur, og som har lyst til å være med å bestemme hva som skal være med i DKS-programmet.
Det kan du gjøre ved å søke deg til festivalrådet til Kulturfest Tøyen eller DKS elevjury!

Send inn din søknad innen mandag 24. september. Du må kunne delta på alle samlingene. Arbeidet er ikke lønnet, men du vil få en god attest i etterkant.

Klikk her for å søke.

Elevjury

Elevjuryen består av to ulike juryer, en for ungdomsskolen og en for videregående skole. I hver jury sitter det 10 elever som er med og ser og diskuterer produksjoner til DKS-programmet.

Juryen skal ha 5 samlinger denne høsten, og de fleste samlingene er i skoletida (dette er en foreløpig plan):

• Samling 1 er torsdag 1. november, ettermiddag/kveld. Vi blir kjent og ser en forestilling sammen
  • Samling 2 er tirsdag 6. november i skoletida. Skrivekurs med musikkritikerne Ida Habbestad og Hild Borchgrevink.
  • Samling 3 er i uke 49, og vi er med på scenekunstfestivalen Showbox
  • Samling 4 er i uke 50
  • Samling 5 er i uke 51

Fjorårets elevjury valgte ut tre ulike produksjoner til å være en del av DKS-programmet. Teaterforestillingen Blokk til blokk, med blant annet Don Martin, Castro og Fela, danseforestillingen Glemt og museumsbesøket Typisk dem.

Festivalrådet til Kulturfest Tøyen

28. mai 2019 går Kulturfest Tøyen av stabelen for 4. gang i Tøyenparken. Da ønsker vi elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo velkommen til en dag stappfull av musikk, dans, teater og andre kunstformer.

Festivalrådet vil bestå av til sammen 6 elever.

Det er 5 samlinger gjennom høsten og våren

• Samling 1 er tirsdag 16. oktober kl. 15:30
  • Samling 2 er tirsdag 4. desember kl. 15:30
  • Samling 3 er tirsdag 5. februar kl. 15:30
  • Samling 4 er tirsdag 19. mars kl. 15:30
  • Samling 5 er tirsdag 9. april kl. 15:30.

Vil du være med? Da vil vi gjerne vite litt om deg og din motivasjon for å delta i festivalrådet. Husk å legge ved kontaktinfo til din lærer som referanse.

Foto: Olav Storm

Kulturfest Tøyen er elevenes egen festival – for, med og av elever.  Sammen med et festivalråd bestående av ungdommer setter vi sammen et program som skal engasjere og være aktuelt, men som samtidig byr på overraskelser og introduserer noe nytt. Ungdom vet best hva ungdom vil ha på festival, og derfor søker vi nå nye elever til vårt festivalråd. Som medlem i festivalrådet får du innblikk i hvordan en festival planlegges og gjennomføres. Du får være med på å påvirke festivalens form, booking og øvrige innhold. Vi har tidligere booket artister som  Unge Ferrari, Cezinando og Honningbarna. Festivalrådet er også med på å bestemme hva slags mat og aktiviteter vi skal ha på festivalen, og andre kunstneriske innslag som teater og dans.