• Foto: Christina Undrum

Vg1. – Vg3. trinn

Ekkokammer 2.0
Ratkje og Trondheim voices, forestilling i Operaen. Ev. forbesøk på skolen.

Den Norske Opera & Ballett

1 t
    Opprigg:
    Nedrigg:

Elevene får her en miks av konsert,  forestilling og biografisk fortelling som baserer seg på intervjuer Ratkje har gjort med sangere i Trondheim Voices.

Maja S. K. Ratkje stiller spørsmål til det å fysisk ha en stemme og hva vi ønsker å uttrykke med den. Stemmen er i en særklasse som instrument, uløselig knyttet til kroppen. En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt eller kjedelig blir det aldri, stemmens musikk kan gå rett i sjela.

Maja S. K. Ratkje om Ekkokammer 2.0:
”Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument. Dessuten, stemmeutøvere må forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger. Noe av det jeg prøver å finne ut av med verket Ekkokammer er: Hvorfor er det, for noen, ikke nok å bare stå rett opp og ned synge pent eller flinkt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller deg selv?»

Anmeldelse:
Med Ekkokammer 2.0 benytter Maja S. K. Ratkje ikke bare den fulle bredden til Trondheim Voices. Hun får frem selve essensen. En uangripelig oppvisning. Terningkast 6. (Adresseavisen 28.09.15)

Utøverne

Trondheim Voices består av noen av Norges mest profilerte vokalister, og har gjennom de siste 15 år satt nye standarder for hva et vokalensemble kan være. I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fortsetter å føre sjangeren til nye steder.

Sangere: Sissel Vera Pettersen, Heidi Skjerve, Tone Åse, Torunn Sævik, Siri Gjære, Anita Kaasbøll, Kari Eksild Havenstrøm, Ingrid Lode, Mia Marlen Berg
Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien
Lydtekniker: Erlend Solli Aune
Produsent: Ida Eilertsen, i samarbeid med Den Norske Opera og Ballett og Trondheim Voices