• Foto: Jie-Zhang.net

• Foto: Lars Opstad/Rikskonsertene

Duo Catharina & Jie
Valgfri produksjon - Fiolin- og pianokonsert

Hvordan kan en fiolin snakke med et piano? Kan en fiolin være glad og et piano være trist?

Selvfølgelig kan ikke en fiolin snakke eller vise følelser. Men musikerne kan gjøre det mulig for publikum å kjenne igjen et bredt følelsesregister, selv om samtalen er uten ord. Svarene på hvordan det skjer får dere i denne konserten som vi har kalt DUO Catharina & Jie.

Og det er ikke hvem som helst som spiller på instrumentene! På fiolin møter dere Catharina Chen, som er tidenes yngste orkesterleder ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo. På piano spiller Jie Zhang som er en av de mest brukte solopianister og akkompagnatørene i Norge de siste årene. Hun vant den viktige Prinsesse Astrids musikkpris i 2010 og var i en periode den eneste eleven til Leif Ove Andsnes.

Etter konserten blir Catharina og Jie igjen en liten stund, for å høre hva dere tenker om konserten og det dere har sett og hørt. Er det noe spesielt dere undrer på eller fabulerer over?

Medvirkende:

Fiolinisten Catharina Chen regnes som en av de mest lovende unge, norske utøvere innen klassisk musikk. Hun er, som tidenes yngste, orkesterleder ved Den Norske Opera & Ballett. I 2009 ble hun kåret til INTRO-musiker i Rikskonsertene, og hun har vært solist med alle de store norske orkestrene, samt orkestre i både Kina og USA.

For mer informasjon om Catharina Chen, se: www.catharinachen.no

Jie Zhang studerte først piano i Shanghai i Kina. I årene 2003 til 2006 studerte hun med professor Håvard Gimse på Norges musikkhøgskole, og i 2011 fullførte hun sine soliststudier samme sted med Leif Ove Andsnes som lærer.

For mer informasjon om Jie Zhang, se: jie-zhang.net

Produsent: