• Illustrasjon: Codex Manesse

• Illustrasjon: Codex Manesse

Kulturarv

Dronning Eufemias by
Påmelding fra 5. januar. Valgfri produksjon -Lydvandring i Middelalderparken.

Hvem var Dronning Eufemia som har gitt navnet til hovedgaten i Bjørvika?

En vakker dag i mai i 1299 kom det et stort skip seilende innover Oslofjorden. Ombord var hele familien til fyrst Wizlaw den II av Rügen. Fyrstens 19 år gamle datter, Eufemia skulle giftes bort til hertug Håkon Magnusson.

Hva tenkte Eufemia der hun satt, pyntet i sin røde, broderte silkekjole med et stort gullkors rundt halsen og ventet på å møte Håkon som hun aldri hadde truffet før?

Kort tid etter bryllupet ble Håkon kronet til konge og Eufemia ble Norges dronning. Gjennom Eufemia ble byen et knutepunkt for politiske, økonomiske og kulturelle tråder som bandt Oslo og resten av Europa sammen. Vi ønsker å gi barna et innblikk i Eufemias historie og høymiddelalderens kultur.

Elevene møter opp ved Modus Huset der de får utdelt lydutstyr. De møter en vekter som følger dem fra stasjon til stasjon i middelalderparken og som gir dem oppgaver underveis.  Lydbildet skifter mellom en forteller, dialoger, sang og musikk før de ender opp ved Modus Huset med LIVE musikk.

Prosjektverket er laget av Hege Randi Tørressen og Gro Siri Ognøy Johansen

Produsert av Modus senter for middelaldermusikk og innspilt i NOTAM studio.

www.middelaldermusikk.no

Medvirkende i produksjonen

Gro Siri Ognøy Johansen – Sang og musikk
Ernst van der Loo – Lydprodusent
Hege Randi Tørressen – Tekst og dramaturgi
Margrethe Aaby – Produsent

Om Modus ensemble

Modus ensemble arbeider tverrfaglig med bilder, musikk og teater i sine produksjoner der musikk fra middelalderen er det bærende element og utgangspunkt for nye komposisjoner og improvisasjon.

Med: Gro Siri Ognøy Johansen – Sang og kantele, Elizabeth Gaver – Fiddle og rebec, Hans Olav Gorset – fløyter

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Sparebankstiftelsen.