• Foto: Jonas J. Tomter

• Foto: Mira Zahl

Dr. Kay og hans intergalaktiske toneforskere
Fast produksjon - skolekonsert

Ønsker 2-4 elever som bærehjelp

• Kontakt utøver

Adrian Fiskum Myhr
    adrianmyhr@gmail.com
    Tlf 986 60 649

Dr. Kay & hans Intergalaktiske Toneforskere

Dr. Kay & hans Intergalaktiske Toneforskere er et 6manns-band på søken etter ren musikkglede, en glede de vil dele med alle i universet! Toneforskerne er ikledd utenomjordiske kostymer og har lært seg all slags musikk, fra 20-talls jazz til vakker fløytemusikk fra regnskogen, fra galaktisk funk til dansbar verdensmusikk… De kan til og med spille musikk fra fremtiden!

Dr. Kay & hans Intergalaktiske Toneforskere består av profilerte norske jazzmusikere og alle er kjempeflinke til å improvisere. I løpet av forestillingen får barna være med å danse og blir invitert til å dirigere bandet. Kanskje dukker det også opp en saksofon-spillende flodhest!

Bandet har tidligere spilt på små og store scener og festivaler rundt om i Norge siden det ble startet i 2010. De har tidliger gitt ut hørespillet «Dr. Kay & the Search for True Happiness» og er i disse dager aktuelle med utgivelsen av sitt andre hørespill «Dr. Kay & the Quest for Unedited Truth»

Dette er en løssluppen og leken jazzkonsert med rom for improvisasjon både på og av scenen. Dr. Kay & hans Intergalaktiske Toneforskere henter musikk fra hele jazzhistorien og er kanskje ekstra inspirert av Sun Ra Arkestras fargeglade uttrykk og utenomjordiske fascinasjon. Bandet starter konserten med å spille innenfor en 50- og 60-talls jazztradisjon, før de beveger seg over til dirigert improvisasjon i tradisjonen etter Butch Morris. Etter hvert inviteres elevene opp enkeltvis for å overta dirigentrollen og bandet tolker instruksjonene fra de unge dirigentene med å oversette bevegelsene til rytme, klanger, fraser, pitsj og dynamikk. Her er det elevenes fantasi som setter rammen for hva musikerne spiller. Til slutt åpnes det for en dansejamsession hvor band og publikum påvirker hverandre gjensidig i samspill mellom musikk og bevegelse.

Ved klargjøringen av spillestedet er det lurt å tenke på at det må være rom for at elevene kan hoppe og danse uten å tråkke på de som velger å bli sittende. Dette er også noe å ta hensyn til ved plasseringen av elevene dersom det blir aldersspredning på en konsert, de minste elevene må få litt avstand til dansegulvet slik at de ikke får en uttrygg opplevelse hvis de eldste blir for entusiastiske. Det kan være en god ide å plassere flest mulig på matter og eventuelt noen benker bakerst, unngå helst stoler. Bruk bredden av rommet og rigg til slik at musikerne står på en langvegg om det er mulig. Vi vil også forsøke å legge konsertene til tidspunkt som gjør at elevene kan gå direte ut til friminutt etter endt konsert slik at de kan riste løs eventuell uforløst energi før neste skoletime.

Medvirkende:

Dr. Kay (Arthur Kay Piene) – synth, vokal