DKS Nyhetsbrev uke 6 2019

HVA SKJER?

Ledige gjennomføringer på Ekstratorget i februar og mars. Klikk på tittel for å melde på:

For 5.-7. trinn: Filosofi med elever. Er det alltid galt å stjele?
Gjennomføres i mars. La elevene få være med på en filosofisk samtale om samtidskunst. To dyktige formidlere fra Nasjonalmuseet tar med seg et videoverk fra museets samling til klasserommet. Elevene ser en kunstfilm, og har deretter en samtale basert på individuell refleksjon og gruppediskusjon. Her er det mange svar, og ingen fasit. Samtalen varer i 45 minutter, og kan gjennomføres i 3 klasser samme dag.

For 8.-10. trinn: Skygge – der fortellinger skapes
Gjennomføres i mars. Forfatterbesøk med Lise Forfang Grimnes. Mellom lys og mørke finnes en kraft som kan inspirere til å lage gode fortellinger. I denne timen handler det om å bringe karakterer til liv, bygge stemning i en tekst og lage spenning i historier. Forfatteren tar utgangpunkt i eget arbeid, men bruker også eksempler fra litteratur, mytologi, vandresagn, film og dataspill.

For VGS: Making Sense Together – filmvisning og verksted
Klassen får besøk av filmskaper Ellen Ugelstad og billedkunstner Tonje Alice Madsen. Gjennom visning av klipp fra filmen Making Sense Together og hands-on kreative oppgaver inviteres elevene til refleksjon rundt kreativitet, sjel og psyke. Gjennomføres i uke 9. Maks 35 elever pr gjennomføring.

HVA HAR SKJEDD?