Kunstarter i samspill

35 min - 1 t 30 min - 1 t 30 min - 1 t 30 min
    Opprigg:
    Nedrigg:

En skyggereise, et interaktivt skyggelaboratorium og verksted, der elevene lager sitt eget skyggeteater til musikk.

I den første økten er det laboratorium, der elevene blir kjent med hvordan lys brytes, hva som skaper, beveger og gir skygger ulike størrelser og farger. Elevene får så se et skyggeteater som handler om en papirklippers reise inn i det skyggefulle og hennes møte med utrydningstruede dyr. 35 minutter

I den andre økten er det verksted, der elevene lager skyggefigurer, skyggelandskap og skygge-sekvenser til musikk og skaper et poetisk og kraftfullt og skygge-univers, 90 min.

I verkstedet får hver gruppe et inspirasjonshefte, svart papp, hvite blyanter, cellofan i alle farger, sakser, ulike lys-effekter og fargefiltre og de får låne gode lyskilder av oss. Elevene lager landskap og dyr som de kan ta med hjem eller som skolen kan bruke i egne prosjekter.

Timeplan
Kl. 10:15 – 10.50: Laboratorium og forestilling for 60 elever
Deretter deles Gruppen i tre mindre grupper for å ha verksteder. Første gruppe har  verksted dag 1, mens de to siste gruppene har verksted dag 2.
Kl. 11:45 – 13:15: Første verksted for 20 elever.

09.30 – 11.00: Andre verksted ( 20 elever)
11.45 – 13:15: Tredje verksted (20 elever)

Anne Mali Sæther er skuespiller og regissør som har vunnet flere priser for sitt arbeid.
Henriette Blakstad er danser og skuespiller, utdanner seg nå på KHIO som scenekunst-pedagog.
De er begge mestere i å engasjere elevene til å undersøke, skape og fremføre sine egne skyggeteaterverk.

Animalske produksjoner
Støttet av spenn.no, FFUK, Fond for lyd og bilde

Kunst og håndverk, musikk og drama.