• Foto: Fortellerfestivalen – Andreas Strand Renberg

Kunstarter i samspill

Det blå båndet
Valgfri - Fortellerforestilling - Krever akustisk piano - 2 konserter per dag på samme skole, meld på flere klasser - Påmelding 5. okt

NB! Krever akustisk piano, DKS betaler stemming i forkant av konserten

Om rommet

Areal: krever 2×3 meter gulvplass til utøvere

Godt med lys

• Kontakt utøver

Cikada:
    Cecilie Stensrud
    cecilie@cikos.no
    907 07 472

DKS Oslo:
    Ingebjør Westgaard
    ingebjor.westgaard@ude.oslo.kommune.no
    960 91 831

En mor og sønn er på vandring. De går og tigger fra hus til hus. En dag banker gutten på en stor rødmalt dør. Der inne bor det noen som forandrer livet deres for alltid. Det blir en kamp mot sterke krefter som fører gutten ut på ville eventyr, der han til slutt møter sin habibti og havner hos kongen av Arabia. Hvordan endte han opp der? Og vinner han sin kjæreste?

«Det blå båndet» er et utradisjonelt eventyr fra Asbjørnsen og Moe. Det bryter med noen forventninger vi har til et eventyr og tar overraskende vendinger, samtidig som det inneholder magi, hjelpere og et fargerikt kaos som binder verden i øst og vest sammen. «Det blå båndet» er et eventyr om å vokse opp, overleve og klare seg på̊ tross vanskelige omstendigheter.

Forteller, Charlotte, snakker ikke arabisk, men har et bittelite ordforråd. Det er nok til å få arabisktalende barn til å spisse ørene, gjenkjenne referansene og føle seg inkludert.

Om produksjonen

Tekst/fortelling: Charlotte Østrem basert på et norsk folkeeventyr nedtegnet av Asbjørnsen & Moe

Komponist: Maja Linderoth

Om utøverne

Charlotte Østrem, forteller. Charlotte forteller eventyr og historier som hun setter sammen etter tema og publikum. Hun er opptatt av å finne balansen mellom leken, humoren og alvoret i historiene. Repertoaret strekker seg fra eventyr for barn, historier om toleranse, likeverd og skeivt mangfold for ungdom og forestillinger for voksne som nærmer seg stand up sjanger. I tillegg så elsker hun å holde kurs og høre andre fortelle.
Hun turnerer gjennom Den kulturelle skolesekken i gymsaler, klasserom eller ute på tur i skogen.

Cikada RBK
Kenneth Karlsson, pianist
Bendik Foss, bratsjist
Rolf Borch, klarinettist

Om Cikada
Siden starten i 1989 har Cikada etablert en rendyrket og velrenommert profil på den internasjonale samtidsmusikkscenen. Ensemblet har siden begynnelsen bestått av fløyte, klarinett, piano, perkusjon, strykekvintett og dirigent Christian Eggen. Alle ti medlemmer er likestilte, faste medlemmer. Ensemblet knyttes sterkt til den såkalte Oslo Sound med sine friske, energiske, varme og virtuose tolkninger av et bevisst utvalgt repertoar. I «Det blå båndet» hører vi Cikada Trio, tre musikere.

Cikadas distinkte ensembleprofil uttrykkes gjennom en sterk programmering i konserter ved store internasjonale festivaler og i en rekke plateinnspillinger. I kjernen for dette arbeidet ligger ønsket om å utvikle langvarige samarbeid med komponister og over tid å bygge opp komponistportretter bestående av verker skrevet til ensemblet.
De ni musikerne danner også flere mindre formasjoner: Cikada Strykekvartett, Cikada RBK (klarinett, bratsj og piano) og Cikada Pianotrio opererer som uavhengige grupper i både inn- og utland.
Cikada ble tildelt den prestisjetunge Nordisk råds musikkpris i 2005.

Maja Linderoth, er en svensk komponist basert i Oslo, Norge. Hun begynte å studere komposisjon hos Per Magnusson i Stockholm i 2011, og fortsatte med studier ved Gotlands Tonsättarskola 2012-2014. Linderoth fikk i 2018 en bachelorgrad i komposisjon ved Norges musikkhøgskole, der hun studerte med bl.a. Eivind Buene, Maja S.K. Ratkje, Trond Reinholdtsen, Henrik Hellstenius og Kaija Saariaho. Hun er valgt til å representere å representere Norge under World Music Days 2020 i New Zealand.

Norsk, musikk, samfunnsfag, helse, KRLE, språk