• Illustrasjon: Esther Buchmann

Scenekunst

De voksne
Valgfri produksjon - improteater på skolen

Fire merkelige mennesker stormer inn i klasserommet. De sier de er kommet for å «sprenge farger inn i hjernene deres» for å hjelpe dere, og de har dårlig tid.

“De Voksne” er et improvisert barneskuespill som går rett inn i barnas virkelighet, klasserommet, og insisterer på at håp, drømmer og fantasi er helt på ekte. Forestillingen blander skrevet tekst og ren improvisasjon, og forteller historien om to venner som på forskjellig vis takler at kravet til å bli voksen kommer snikende. Det er en sår, filosofisk og litt koko forestilling om hva dette ubeskrivelige voksenlivet egentlig er – og hvordan man kan forberede seg så man ikke går i alle fellene som ligger foran oss.

Oppsetningen foregår i selve klasserommet, og bærer form av å være en slags intervensjon – som om aktørene er opprørere i en fiendtlig stat. I dialog med skole og lærer, buser de inn i et fullsatt klasserom med lys, lyd og en historie som skal advare ungdommene mot fremtida. På sett og vis har forestillingen med seg noe kampgløden og viljen til Greta Thunberg – den retter pekefingeren mot de voksne ansvarshaverne og viser hvordan de har skylda for alt som har gått gærent. Nå må ungdommene bevare barnet i seg, nysgjerrigheten, idealismen, leken, for å unngå at blir infisert av det samme viruset som river i de voksne.

Forestillingen spilles klassevis, men kan spille to ganger per dag. Ved påmelding av flere klasser avtales tidspunkter direkte med utøver.

Om utøverne

Forestillingen er basert på Fredrik Høyers bok «De Voksne», og er produsert av Det Andre Teatret med støtte fra Vestfold og Telemark fylkeskommune. Manus og regi ved Fredrik Høyer, Cathrine Frost og ensemblet.

Det Andre Teatret (DAT) åpnet dørene i 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Siden da har teatret vokst for hvert år som er gått og i 2019 var i underkant av 34 000 publikummere innom. I løpet av året viser vi forestillinger og holder kurs for både voksne og barn. Teatret har en stor gruppe eksepsjonelle frivillige og en liten, men effektiv stab som sammen med ensemblet utgjør ryggraden i teatret. Til enkelte prosjekter og forestillinger mottar vi støtte, noe som bidrar til at vi kan tilby et variert og fyldig program gjennom hele året.