• Foto: Lars Andreassen og Jonas Jeremiassen Tomter

De kaller meg Påsan
Valgfri produksjon - figurteater

Opprigg: 1 t 40 min

Blending er å foretrekke, men ikke et krav

Spillareal: Bredde 5m, dybde 5m, høyde 3m

Publikumsplassering: Foran scenen. Titteskapsteater.

Elevene møter Vidar Sandbeck, altså Påsan, som barn. Hans beste venn er tøyelefanten Fru Martinsen, og når fantasien deres settes i sving er det ingen grenser for hva de kan finne på.

I De kaller kaller meg Påsan blir elevene tatt med inn i en liten gutts fantasi, der tyngdekraften plutselig opphører, sjørøvere regjerer og vennskap oppstår. Skuespillerne på scenen oppfordrer til lek og magi mellom scene og sal. Forestillingen handler om utenforskap og tilhørighet. Påsan er ikke som alle andre og han synes ikke at noen forstår han. Derfor bestemmer han seg for å lete etter et sted der han passer inn. I Påsans søken, innser han at han er god nok som han er og at det er bra å være annerledes. Dette er budskapet vi ønsker at elevene skal sitte igjen med.

Figurteaterforestillingen inspirert av Vidar Sandbecks forfatterskap og viser. Vidar Sandbeck var en multikunstner og er en viktig del av vår norske kulturarv. I 2018 hadde forfatteren hundreårsjubileum. Det var en gyllen anledning til å bringe Sandbecks forfatterskap fram i lyset til en ny generasjon barn og unge.

Forestillingen er en Co-produksjon mellom Teater Innlandet og Feil Teater. Støttet av Hedmark fylkeskommune, Spenn og Bergesenstiftelsen.

• Amanda Hedvig Strand (Skuespiller og medskaper)
  • Mathias Augestad Ambjør (Skuespiller, medskaper og komponist)
  • Julia Küster (Skuespiller og medskaper)
  • Thomas Gallagher (Lysdesign)
  • Ellen Martha Jerstad (Ekstern regi)
  • Marit Milvang (Scenografi)
  • Kari Noreger (Dukker)

Feil Teater er et kompani som årlig har flere produksjoner på veien gjennom Den kulturelle skolesekken, og på scener over hele landet. Forestillingene varierer i størrelse og uttrykk, men felles for dem er at de springer ut fra våre erfaringer med Jacques Lecoq-tradisjonen. Teksten er aldri det eneste bærende elementet, og forestillingene kjennetegnes ofte av et visuelt og fysisk språk som kommuniserer direkte til publikum.

Nettside