Darling West

Thomas Oxem
    Thomas.Oxem@ude.oslo.kommune.no
    Tlf: 951 58 962

Darling West er en indiefolk-trio som skriver sine egne låter, med foreløpig tre plateutgivelser bak seg. Alle de tre musikerne i bandet er profesjonelle musikere som spiller med andre artister (Odd Nordstoga, Marit Larsen, Daniel Kvammen) ved siden av dette prosjektet, men har et slags hjertebarn i Darling West der de får dyrke sin kjærlighet til den amerikanske folk-musikken. Temaene i låtskrivingen er variert, med fokus på det sjangeren er mest kjent for, nemlig historier om menneskers skjebner, savn og kjærlighet. Ofte pakket inn i et sound av mer pop enn tradisjonell folk.

Med sin andreplate «Vinyl and a Heartache» vant de Spellemannpris og det nyeste albumet «While I Was Asleep» ble mottatt med stormende jubel fra et unisont kritikerkorps både i Norge og internasjonalt da den ble sluppet i februar 2018. Med radiolistinger, streamingsuksess og utbredt turnering både i Norge, USA og Tyskland har Darling West blitt et av landets beste og mest hardarbeidende band innenfor americana-sjangeren.

Om utøverne
Mari Sandvær Kreken – gitar og vokal