• Foto: Jean Louis Fernandez

Saskia Wieringa
    saskia@dansenshus.com
    Tlf 414 12 967

«Chotto Desh» betyr «lille hjemland» på Bengali og viser den gripende historien om en ung gutts drømmer og minner fra hans foreldres hjemland Bangladesh og hans eget, England. I en suggestiv miks av dans, tekst og bevegelige bilder skapes en magisk reise.

Chotto Desh er særdeles relevant i et multikulturelt samfunn og undersøker innvirkningen som kulturell identitet kan ha i oppveksten. Forestillingen vil gi barn og unge muligheter til å tenke på sine egne historier fra sin egen kulturelle bakgrunn. ‘A heart-warming story of our connections to the past, to family and, most importantly, the need to find your own path… will captivate an audience of any age’ (The Stage) — ‘Exquisite gem of dance theatre, which could truthfully be enjoyed by anyone of anyage or background’ (London Dance) — ‘Clever, visually spectacular and full of familiar experience, the kids won’t forget this in a hurry’ (Culture Whisper)

Om medvirkende
Sue Buckmaster: Engelsk regissør som er kunstnerisk leder for Theatre-Rites, kompaniet som har produsert mange anerkjente barneforestillinger. Hun har tilrettelagt den opprinnelige forestillingen «Desh» av koreograf Akram Khan for målgruppen barn og familie.
Akram Khan: en av verdens mest anerkjente samtidskoreografer, som blant annet koreograferte åpningen av OL 2015. Har vist flere forestillinger på Dansens Hus, alltid utsolgt.
Scenograf: Tim Yip.
Det er forskjellige dansere som er på turne med denne forestillingen, alle profesjonelle utøvere.

Dans, samfunnsfag, tema flerkulturell identitet