• Foto: Millimedia

Fast produksjon - scenekunst

Opprigg: 1 t
    Nedrigg: 1 t

Scene / gulvplass 5 x 3 m, rom uten forstyrrelser, elevene på matter på gulvet. Trenger en stol uten armlener.

Bli med på en reise inn i den spennende hverdagen til en geitefamilie! Underveis får du også lytte til fengende tromme- og fløytemusikk, og kanskje vil du oppdage at du forstår et språk som du ikke visste at du kunne?

«Buzak Chini» er formidling av eventyr og et lekent møte mellom språk, kulturer og kunstformer. Formidlingen er basert på et kjent afghansk eventyr som to av utøverne kjenner fra egen barndom i Afghanistan. I formidlingen kombinerer vi muntlig fortellerkunst med språklig lek, tradisjonsmusikk og maleri.

Barna fascineres av maleri som blir til foran øynene deres og tas med inn i et land hvor de plutselig kan forstå lyden av et fremmed språk. Kanskje forstår de også litt mer av en fremmed kultur, og de har hatt det gøy og spennende på veien!

I denne forestillingen kombineres fortellerkunst på norsk og dari (afghansk persisk). Flerspråklig fortelling er ikke vanlig tolkning, det er en kreativ lek med språk som kan være en inspirerende opplevelse for barn med alle språkbakgrunner! Forestillingen skaper rom for åpnende kultur- og språkmøter og vi håper at den kan bidra til et rikere bilde av afghansk kultur.

Produksjonen er støttet av Spenn (Norsk Scenekunstbruk).

Alf Martin Lie – fortelling
Alf Martin forteller historier for barn og voksne, holder kurs i muntlig fortelling og turnerer med DKS i flere fylker. Han har utdanning i muntlig fortelling og utdanningsbakgrunn innen teologi, historie og praktisk pedagogikk. Han har flere års erfaring som fortellende lærer og skolebibliotekar.

Amin Senatorzade – fortelling
Amin Senatorzade har bred erfaring innen formidling, tolkning, frivillighet og et spekter av praktiske yrker. Han arbeider med flerspråklig fortelling, vært hovedaktør i produksjon hos Øyteatret og i filmen «Brev til Kongen», og er foredragsholder og debattant for ulike organisasjoner.

Jan Kabir – Musikk (tabla-trommer og bambusfløyte) og malerkunst
Jan Kabir har lært under den indiske tablamesteren Nabankur Bhattacharya, og spiller tabla med lokale artister fra Afghanistan, India og Pakistan. Han har studert ved Einar Granum kunstskole, Christiania kunstakademi og Balochistan Arts Council, og underviser i dag ved Christiania Kunstakademi.

Regi
Georgiana Keable