Bonusproduksjoner

Bonusproduksjon er et selvvalgt arrangement eller prosjekt som grunn- og videregående skoler kan få kulturmidler til å gjennomføre.

Søke om Bonusproduksjon

• Skolens ledelse, lærere eller elever kan søke (elever må søke i samarbeid med en lærer)
  • Søknaden sendes fra påmeldingsportalen, logg inn og velg påmelding til Bonusproduksjon
  • Ingen frist, søknad kan sendes hele skoleåret så lenge det er midler. Svarfrist på 3 uker

Søknadens innehold

• Beskrivelse og fremdriftsplan: Hva, hvor, når og relevans for elevgruppen. Dersom du kan vise til at opplegget innebærer kompetanseoverføring for lærer vil dette bli tillagt vekt, men er ikke et krav.
  • Informasjon om kunstner/kulturaktør: Kan være cv, webadresse, referanser, vimeo eller bilder.
  • Pris: Dersom en kunstner hyres inn, skal ordinære satser og vilkår for DKS følges. Per i dag er dagshonorar 5016,- . Dersom det er utlegg for billetter eller en kulturinstitusjon som benyttes, følges deres priser. Maks. søknandsbeløp er kr 50 000,-. Søknader på over 20 000,- skal legge ved et enkelt budsjett signert av rektor.

Kvalitetsvurdering

For tilslag må produksjonen tilfredsstille DKS sine kvalitetsprinsipper jamfør Ønskekvistmodellen.

Eksempel på Bonusproduksjoner:

• Teaterbilletter til hele klassen/trinnet/skolen
  • Elevene lager en operaforestilling ved hjelp av profesjonell sanger og skuespiller
  • Innleie av forfatter for å lage litteraturuke på skolen
  • Fortellerteater på skolen, med og for elevene

Skolens ansvar

• Inngå avtale med gjeldende aktører
  • Tilrettelegge praktisk og faglig
  • Betale for produksjonen – utlegg refunderes i henhold til det som er innvilget
  • Rapportere på bruk av midlene i etterkant. Besvar dette rapportskjema  (5-10 minutter).

Refusjon av utlegg

• Skolen fyller inn utleggene i refusjonsskjema
  • DKS Oslo refunderer utleggene via internfaktura når refusjonsskjema og rapport er mottatt
  • Friskoler sender vanlig faktura, ikke refusjonsskjema