• Thea Tønnessen, Nasjonalmuseet

Nedrigg:

Hvem
    Formidlere ved Nasjonalmuseet

Bygg en bolig anno 2037 i skala 1:30 og se utstillingene om by- og boligplanlegging i Oslo.

Oslo er blant byene i Europa som de siste årene har vokst raskest. Kommunens vedtatte planer for de neste årene er å bygge raskere, høyere og tettere. De små leilighetene skal bli flere og enda mindre. Hva betyr dette for folks bo- og livskvalitet? Det som bygges nå vil være tilgjengelige leiligheter i år 2037. Da skal mange av elevene ut på boligmarkedet og kjøpe egen leilighet for første gang.

I utstillingen Visning inviteres elevene på visning i utvalgte boligområder og leiligheter som vurderes ut fra kriterier som planløsning og takhøyde, dagslys, nabolag og miljøperspektiver. Elevene jobber aktivt med tema bo- og livskvalitet og undersøker hva som påvirker utformingen av en liten leilighet.

I arkitekturverkstedet reflekterer elevene over hvordan de kommer til å bo i år 2037. Elevene bygger tredimensjonale boligmodeller i målestokk 1:30 som møbleres med pappmøbler. Modellbyggesystemet består av moduler i tre og er utviklet av arkitektkontoret AtelierOslo i samarbeid med Nasjonalmuseet.

Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

I samarbeid med
Bosheng Gan, AtelierOslo

Før og etter