• Foto: Petter Bratland

• Foto: Petter Bratland

Visuell kunst

Bokstavelig talt
Valgfri produksjon - lag din egen font

Skolen

1 t 30 min

Vanlig klasserom, helst med projektor og tavle som vi kan skrive på. Ønske om å kunne delvis blende (gardiner).

Elevene får i dette verkstedet utforske sin egen iboende strek som håndskrift. Håndskriften digitaliseres som en font slik at den kan benyttes i digital tekstbehandling senere.

Vårt personlige uttrykk og vår identitet – streken – har tradisjonelt vært fremtredende i dagliglivet gjennom bruk av håndskrift, som et verktøy og som kommunikasjon.

Håndskriften erstattes nå med tastetrykk. Med en lekende tilnærming får deltakerne i verkstedet utforske sin strek og sin håndskrift, og skape en unik digital font. Vi ønsker med dette verkstedet å aktualisere elevenes personlige strek og håndskrift inn i den digitale verden som elevene vokser opp i. Et personlig digitalt avtrykk, og identitetsmarkør.

Medvirkende

Petter Bratland er født og oppvokst i Harstad og har fagbrev som elektriker fra 2006. Etter 7 år i yrket valgte han å følge sin kreative interesse mot ny utdanning. Valget ble bachelor i grafisk design med utdanning fra Oslo og Southampton. Lengselen mot nord gjorde at han etter endt utdanning flyttet hjem til Harstad i 2013. Jobber fulltid i Rampestrek. Og elsker å utforske nye uttrykk og sjangre.

Torgeir Riise kommer fra Kongsberg men bor i Harstad. Torgeir arbeider til daglig som prosjektveileder for street art på Ungdommens Hus i Harstad. Han jobber også for tiden med en masteroppgave om street art og kunstdidaktikk. Foruten om i Harstad og hjembyen Kongsberg har Torgeir utviklet seg som maler i Oslo og under er studieopphold i København. Torgeir inspireres av tagging, nyheter, mennesker og annen street at, og beskriver stilen sin som ‘sjablong sell out møter late nineties Oslo’.

Sammen er vi Rampestrek som driver med design, graffiti og streetart.

Hjemmesider

Kunst og håndverk, norsk, digitale ferdigheter, kreativitet