Kunstarter i samspill
5. – 7. trinn

Bilder og bulder (Valgfri produksjon)
Valgfri produksjon - bilde- og musikkverksted

 • Hvor
  Biermannsgården
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  2 t
  Opprigg: 0 min
  Nedrigg: 0 min

 • Annen informasjon

Lag spennende bilder og musikk! Velkommen til vårt kombinerte bilde- og musikkverksted der klassen selv skaper lyd og bilder med en sterk sammenheng. Kan bildene spilles og musikken males?

Kan musikken bli til bilder, og bildene bli til musikk? Når man lukker øynene og lytter til musikken dukker det bilder opp – hvordan vil det være å tegne og male musikken mens den spiller? Og hvis man stirrer intenst på et abstrakt kunstverk kan man forestille seg hvordan det høres ut – kan vi lage musikk ut av farger og former i et bilde?

Elevene spiller, lytter, nedtegner lyd, og setter farge og visuell form på musikken. Instrumentene er fra Drivhusets samling av originale oppfinnelser som strengeplanker, stokkofoner, metall-slagverk, blåserør og rare elektroniske bokser. Lyd og bilder presenteres på Drivhusets prosjektblogg dag for dag. Samarbeidet mellom Jon Halvor og Anita startet på Festspillene i Nord-Norge, og kjører nå for andre gang i Biermannsgården i det hyggelige strøket ved Sagene / Mølla.


Før og etter 
Sjekkliste for Dks-besøk på kulturinstitusjon

Drivhuset – Bilder og bulder


Om utøver
Anita Jakobsen er billedkunstner med samisk bakgrunn, opprinnelig fra Porsanger, nå med base i Stavanger. Hun har lang erfaring med kreative verksteder og kunstformidling og har samarbeidet med musikk og musikere i en lang rekke prosjekter.

Jon Halvor Bjørnseth har jobbet med komposisjonsverksteder for barn og unge siden 90-tallet, og etablerte DRIVHUSET stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid i 1998. Lager musikk til dans og teater, installasjoner og skolekonsertproduksjoner.
Produsent
Drivhuset v. Jon Halvor Bjørnseth

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, kunst og håndverk, naturfag, tverrfaglig, norsk