• Foto: Anders Bergmann Steen

Opprigg: 2 t
    Nedrigg: 1 t

Bærehjelp
    4 stk. Trenger 1 voksen i noen minutter ved opprigg og nedrigg.

Blending
    Nei

Scene
    Stort rom med min. 5,5 m til taket

Sirkusartisten Karoline tar elevene med til det hemmelige gjemmestedet hun hadde da hun var barn. Der henger tauene som hun elsket å klatre i, der har hun tingene sine og der lurer hun på om hender og føtter lever sitt eget liv – eller er det hodet som bestemmer alt?

Bastard er en forestilling hvor sirkusartisten Karoline poetisk forteller om hvordan hun opplever sin egen kropp og stiller undrende spørsmål om hvordan kroppen og hjernen fungerer. Det hele er ispedd gode barndomsminner fra turer i skogen med sin far, om insekter, fugleegg, blomster. Turer hvor han spurte henne ut om gangetabellen, navn på fugler, blomster, hva som fantes under steinene de snudde. Hennes barndom er som en gullfisk som svømmer skinnende rundt og rundt i hennes minne, men kan en gullfisk huske mer enn 3 sekunder?

I Bastard blandes tekst og fysisk handling, teater og sirkus. Sentralt i forestillingen er et tau, som er like viktig for Karoline som en fiolin er for en fiolinist.

Bastard ble laget i 2011, med støtte fra Norsk Kulturråd. Bastard er spilt kontinuerlig siden i Norge, Finland, Sverige, Portugal, Island og Frankrike. Den er oversatt til 5 språk.

Karoline er norsk tauartist på internasjonalt nivå. Hun har 3 års sirkusutdannelse fra sirkusskolen AFUK i København,  og en bachelor i sirkus fra Dans och Circus Högskolan i  Stockholm.  Cirkus Xanti er Norges største og eldste kompani innen sirkus som scenekunst. Skaperen bak Bastard har laget store forestillinger og suksesser som Ringen, Trollprinsen, Pluto Crazy m.m. Trollprinsen fikk en Hedda i 2006 for beste barne- og ungdomsforestilling.

Cirkus Xanti

Før og etter