Bare spille ball
Forfattermøte - påmelding 15. aug og 5. okt. NB: det er mulig å få en tredje gjennomføring samme dag, bruk kommentarfeltet i påmeldingen om ønskelig.

• Kontakt utøver

Hva er det egentlig som påvirker valgene vi tar? Hvilke verktøy har vi i møte med motstand? Forfatter Michael Stilsons foredrag «Bare spille ball» tar utgangspunkt i fotballmiljøet og motstand man møter der, og forteller en historie om hvordan språk og lesing kan være helt avgjørende i møte med det som er vanskelig.

Michael Stilson mottok Uprisen for debutromanen «Bare spille ball» og våren 2020 kom oppfølgeren «Alene gjennom». Bøkene følger det 16 år gamle stortalentet Fredrik Markussen og hans jakt på en karriere som profesjonell fotballspiller. På veien dit skal Fredrik ta en rekke avgjørende valg, og samtidig håndtere alle som mener noe om hva han bør velge: foreldre, trenere, agenter, sportsdirektører og kompiser. Hvordan finner han sin egen stemme oppi alt kaoset?

I foredraget «Bare spille ball» tar Stilson utgangspunkt i romankarakteren Fredrik, og forteller historien om hvordan han ble til. Gjennom historiefortelling fra egen fotballkarriere, til prosessen med å skrive debutromanen, forsøker å Stilson å vekke både leselyst hos ungdommen, samt bevissthet rundt hva språk kan bety for den enkelte i møtet med vanskelige valg og motstand i livet, enten det er som fotballspiller eller noe helt annet.

Om forfatteren:

Michael Stilson (f.1987) er utdannet lærer, har spilt for Ranheim og Mjøndalen i norsk toppfotball. Der skildret han livet som fotballspiller for NRK og laget TV for samme kanal. Fotballansvarlig i TV-serien Heimebane på NRK. Debuterte med ungdomsromanen «Bare spille ball» høsten 2018, og kom med oppfølgeren «Alene gjennom» våren 2020. Har som uttalt mål å skrive bøker som får gutta som hater å lese til å lese.

Norsk, folkehelse og livsmestring