• Aardwolf (2012) av Cathrine Dahl og Ørjan Aas

• Fallet (2014) av Cathrine Dahl og Ørjan Aas

Visuell kunst

Avtrykk
Valgfri grafikkutstilling og -verksted. NB! Meld på to klasser til samme dag. Påmelding 21. aug. og 5.okt.

Bli med på grafikkutstilling og -verksted på din egen skole.

Utstillingen viser verk av kunstnerduoen Cathrine Dahl og Ørjan Aas som jobber med tresnitt i ukonvensjonelle formater i sort-hvit. Billedspråket er ofte hentet fra video, tegning og fotografi. Historier gjenfortelles, gjerne lag på lag og blir til nye univers. Den tette samarbeidsformen utfordrer individuelle mønstre. Uventede omveier, nye elementer og ideer blir utdypet og visualisert i en mer eller mindre uvirkelig verden.

Tresnitt er den eldste grafiske teknikken og den er fortsatt like aktuell i vår digitale tid. Nasjonalmuseet ønsker med denne utstillingen å rette oppmerksomheten mot tresnitt som medium og uttrykk. Elevene får i det mobile verkstedet mulighet til å sammen utforske noen av de mulighetene som ligger i denne 500 år gamle grafiske teknikken og lage sine egne univers. Med inspirasjon fra de originale bildene i utstillingen lager klassen sitt eget verk som henges opp i klasserommet.

Forberedelse

Lærerveiledning Avtrykk