• Foto: Drivhuset

 • Foto: Drivhuset

 • Foto: Drivhuset

 • Foto: Drivhuset

Musikk
1. – 7. trinn

Årringer
Valgfri produksjon - Musikkverksted i skogen

 • Hvor
  -
 • Hvor mange

  Maks. 30 elever

 • Hvor lenge

  1 t 30 min
  Opprigg: 0 min
  Nedrigg: 0 min

 • Annen informasjon

  Det lages flere leirplasser i Østmarka, Lillomarka, Nordmarka som passer med kommunikasjonen for skoler i ulike bydeler.

Bli med og lag musikk ute i skogen! Skogen gir inspirasjon og trærne blir også til instrumenter! Elevene er med å lage nye stokkofoner og så blir det samspill, komponering og en avsluttende konsert. Underveis deles praktiske ferdigheter og kunnskap om natur, trær og lydbølgenes fysikk.

Klassen følges inn til leirplassen som musikerne har gjort i stand. Her samles gruppen til en enkel oppvarming med stemmebruk og klapping. I tillegg får elevene lytteoppgaver – finnes det noe eller noen som lager lyd i skogen? Ord og rytmer som man finner på i oppvarmingen blir gjerne med senere i musikken. Mens først kommer det praktiske arbeidet – et passelig tre sages ned med motorsag. Så kan alle bli med og løfte i flokk, og også bruke håndsag og lette verktøy til å kviste, rense og dele opp stammen. Det må også lages klubber til å spille med og i tillegg kan det bli fin lyd av steiner og annet som man finner. Mellom trestammene kan man også feste strenger og bruke buer til å stryke med. Gruppen deles i tre ulike lag som får forskjellige musikalske oppgaver og så settes det hele sammen til en skog-konsert. Lyden av konsertene tas opp og deles på nett – http://årringer.no


Om utøverne

Per Oddvar Johansen er en norsk jazzmusiker (trommer) kjent fra bl.a. Trondheim Kunstorkester og samarbeid med Trygve Seim, der også utgivelsene med The Source har vært viktige bidrag til nyere norsk jazz. Har vært med på en rekke innspillinger og har mottatt Spellemannsprisen flere ganger.

Isak Anderssen – utdannet fra Norges Musikkhøgskole. Hans produksjon spenner vidt: Elektronisk og akustisk, for konsertsal og scene, samt plateproduksjoner. Han turnerer ofte med konsertverksteder for barn og unge gjennom Drivhuset. Anderssen er musiker og komponist for teaterensemblet Kompani ITS.

Jon Halvor Bjørnseth har komponert musikk for band, teater, dans og multimedia i mange år, og er en erfaren musikkverkstedsleder som i 1998 tok initiativet til opprettelsen av Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid (http://drivhuset.org).
Mer om Jon Halvor: http://drivhuset.org/jonhalvor/

Produsent
Drivhuset v. Jon Halvor Bjørnseth

Sjekklister for DKS besøk


> Tilbake til oversikt over programmet

 • Faglig relevans

  Musikk, natur og friluftsliv