• Foto: Jan Rune Blom

Bærehjelp
    Nei

Blending
    Nok til å se film på lerret/smartboard

I løpet av en skoledag lager elevene sine egne animasjonsfilmer i Stop-motion teknikk der vi benytter papiranimasjon/cut-out og plastelina.

Det er animatør Jan Rune Blom som holder verkstedet, og programmet som benytte ser Dragonframe, det samme som ble brukt blant annet på produksjonen av «Jul i Flåklypa». Vi jobber på fem stasjoner. Hver stasjon består av en laptop og et speilreflekskamera. På to av stasjonene setter vi opp en såkalt animasjonskasse, denne brukes til flat animasjon som cut out av papir, eller flate plastelina figurer. På de tre andre stasjonene har vi kamera på et stativ, og et landskap der man kan plassere figurer.

Omtrent slik blir dagen:

• Introduksjon
    1. Hva er animasjon? Vi ser klipp fra Jans produksjoner og produksjoner Jan har jobbet på, blant annet hvordan Jul i Flåklypa ble laget.
    2. Hvordan lage din egen film? Vi ser animasjonssnutter som beskriver de forskjellige tingene de må huske på.
  • Verksted
    1. Elevene starter med å skisse opp figurer de ønsker å lage, deretter klipper og tegner noen, og andre lager i plastelina
    2. Elevene fordeles i grupper på de 5 stasjonene og arbeider under veiledning. Det er mulig å se filmene de lager umiddelbart mens de jobber.
    3. På slutten av dagen kan alle se de filmene som er laget i løpet av dagen på de respektive stasjonene.
    4. Vi avslutter med tips og råd på hvordan elevene kan lage sine egne filmer med utstyr de har tilgjengelig, mobil/nettbrett

Etter verkstedet:
Utøver kan klippe sammen, redigere, og legge på copyright-fri musikk. Filmfilen kan så sendes til skolen på e-post eller legges ut på Youtube, vanligvis innen en uke etter workshopen. Dette avtales mellom dere og Jan.

Jan Rune Blom, lang erfaring innen animasjon i Norge, har blant annet jobbet på «Jul i Flåklypa», «Herfra til Flåklypa» og «Pitbullterje». Han har i flere år hatt animasjonsworkshop for DKS, Barnefilmfestivalen og mange andre.

Jan Rune Blom

Før og etter
Tidligere workshop videoer

Kunst og håndverk, norsk, engelsk, digitale verktøy, verksted, tverrfaglig