Scenekunst

Møt Nationaltheatret – Agnes Cecilia
Fast produksjon for 6. trinn - Del 2 av Møt Nationaltheateret

Sceneversjonen av Maria Gripes spenningsroman Agnes Cecilia er en fortelling for barn og unge – full av undring, mystikk og overnaturlige elementer.

Hva er det som skjer hjemme hos Nora? Hun begynner å drømme så underlig, mottar mystiske telefonsamtaler, en bok faller på uforklarlig vis ut av bokhylla og en dukke får eget liv. Og er det ikke som om noen går gjennom rommet og ser på henne? Hvem er det som søker kontakt?

Agnes Cecilia er en roman fra 1981 av den kjente svenske barnebokforfatteren Maria Gripe. Historien handler om Nora, som er 15 år og som mistet foreldrene sine tidlig i barndommen. Hun har vokst opp sammen med adoptivforeldre og den jevnaldrende adoptivbroren Dag, som trener ballett på kveldene. Men Nora går med en ubearbeidet sorg etter foreldrenes død. Hun føler seg utenfor og annerledes. Broren Dag og det overnaturlige som skjer skal etter hvert lede Nora til å finne ut av hvem hun er og tillate henne å sørge.

Agnes Cecilia er en barne- og ungdomsforestilling som vil inn i poesien, like mye som i fortellingen. Det er en forestilling som tar barns følelse av annerledeshet på alvor, og som ikke vegrer seg for å gå inn i det mystiske, vakre og skumle. Ikke minst er det en fortelling full av spenning og overnaturlige elementer – og som kan få et ungt publikum til å undre seg, over egen identitet og plass i verden.

I rollen som Nora møter vi Monica Dybwad. Musikken er komponert av Gaute Tønder.

Agnes Cecilia er første forestilling ut i en satsing på barn og unge på Nationaltheatrets nye scene, Kanonhallen på Løren.