oslo

DKS anbefaler!

DKS informerer her om kulturtilbud, konkurranser, kurs og annet som samarbeidspartnere og andre kunst- og kulturinstitusjoner tilbyr. Siden oppdateres fortløpende.


 

Tigerstadskids

Tigerstadsteatret inviterer alle 4. – 6. klasser gratis til teaterinstallasjonen T I G E R S TA D S K I D S  i Rådhushallen 21. - 30. april.

For første gang i historien åpnes det seremonielle maktrommet i Rådhuset for et eget arrangement for barn og unge. Den delte byen Oslo samles i ett rom og Tigerstadens barn får sine stemmer hørt i Oslos viktigste bygg.  «Hvordan er det å vokse opp i Oslo i dag?» 

T I G E R S TA D S K I D S er basert på dybdeintervjuer med barn og unge over hele byen om hvordan det er å vokse opp i Oslo i dag. Et stort bydelskart skal spres utover gulvet i Rådhushallen med små hus man kan gå inn i. Elevene vil kunne går rundt på oppdagelsesferd i Tigerstaden og på ulike måter lytte til historiene til alle barna vi har intervjuet. Vi håper å kunne skape en eventyrlig opplevelse i en Tigerstad som ligner litt på det Oslo de kjenner, men som også er noe helt nytt. En og en skoleklasse slippes inn hver halvtime. Vi ønsker å sette opp klasser etter hverandre som kommer fra forskjellige steder i byen, slik at barn fra ulike deler i byen møtes på kartet. En publikumsguide tar imot dere når dere kommer og er deres følgesvenn under hele opplevelsen. Installasjonen tar ca en time.

Les mer her for påmelding! Frist 24. mars 2017.
 

Bruk Lyderia i musikktimen


Lyderia er et nytt musikkspill for barn og unge utviklet av Rikskonsertene.

Et mål med Lyderia er å være en ressurs for lærere i musikkundervisningen. Oppdragene i Lyderia er inspirert av skolens kompetansemål i musikkfaget, og innbyr til utforskende læring på barnas premisser - gjennom spill og lek. Lyderia er helt gratis å bruke, også for skolen. Ingen lisens!

Med artister som Amina Sewali, Marie Klåpbakken, Don Martin, Enslaved og Samsaya som mentorer motiveres spillerne til å utforske ulike sjangere, komponere egen og remixe andres musikk, samt beherske sang og dans.

Opprett en bruker på lyderia.no og
send mail til Rikskonsertene og be om "lærertilgang".

Les mer om Lyderia her

 

 

Lyderia

Lyderia

Rikskonsertene