oslo

Elevarrangørkurs

Elevarrangører, også kalt kulturverter, kan utgjøre en stor forskjell for arrangementene på din skole. Forberedelsene bidrar til gode rammer rundt arrangementene, noe som skaper gode opplevelser for alle parter. Kurset holdes på Popsenteret.

Dato og tidspunkt for årets kurs:

26. og 27. september (5. - 7. trinn)
28. september (8. trinn - Vg3)

Varighet kl 09.00 - 14.00

Meld deg på HER

Påmeldingsfrist: fredag 1. september

Å være elevarrangør er også verdifullt for elevene selv. De får blant annet trening i praktisk tilrettelegging av arrangementer, i tillegg til at de må ta ansvar og delegere oppgaver. En slik rolle kan også være en god øvelse i muntlig fremføring.

Kurset er gratis. Det er plass til ti skoler/grupper på hvert av kursene. Skolene melder på en elevgruppe bestående av fire elever. En god løsning kan være at elevene søker om å få være med i elevarrangørteamet på skolen. Hver elevgruppe kommer i følge med minimum en lærer, som også deltar på kurset.

Elevene får:

- lære om kulturarrangementer fra A-Å
- opplæring i grupper innenfor prosjektledelse, PR og teknikk
- praktisk erfaring fra en caseoppgave
- et kunstnermøte
- inspirasjon fra andre unge arrangører
- arrangør t-skjorte

Lærerne/kulturkontakten får:
- Sesjon for lærer/ kulturkontakt med bl.a. tips til hvordan man kan være en god mentor for elevene
- aktivt delta sammen med elevene i en caseoppgave

Kursene arrangeres i samarbeid med Oslo Musikkråd, Arrangørskolen og UKM.

Nyttig informasjon til elevarrangørene

Vi har laget en oversikt over informasjon som er nyttig for elevarrangørene. Her finner du blant annet "elevarrangørheftet" som blir brukt på kurset. Denne informasjonen kan også brukes av skoler som ikke deltar på kurs. Klikk på dokumentet du ønsker å laste ned.

Elevarrangørhefte

Organisering av arrangørgruppa