Dks - Oslo kommune
SOM DERE VIL av William Shakespeare
Produksjonsliste

SOM DERE VIL av William Shakespeare

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Shakespeares lekne og romantiske komedie har alt – og enda litt til. Elevene får oppleve en leken, eventyrlig, romantisk, musikalsk og underholdene forestilling om kjærlighet og identitet med sterk ungdomsappell.

Det er duket for et overflødighetshorn av en forestilling, når regissør Sigrid Strøm Reibo iscenesetter William Shakespeares storslåtte publikumsfrieri – sammen med 18 av Nationaltheatrets skuespillere.

Komedien er fylt til randen av rojale forviklinger og romantiske intriger, utilslørt kåtskap, sang og musikk. Som guden Hymen, ekteskapets seremonimester, finner vi vokalist Bertine Zetlitz, som sammen med bandet leder oss gjennom historien.

I sentrum for leken står vi, menneskene, med spørsmålet om hva som er vårt egentlige jeg. Finnes det egenskaper i oss som vi ikke vet om før vi kaster oss utpå livets scene og leker oss med personligheten vår? Må vi iblant ikle oss andre roller for å utvide handlingsrommet vårt?

Tematisk er Som dere vil svært relevant for elevene og kan benyttes flere undervisningsforløp. Stykket reflekterer dagens samtaler om identitet og individualitet og holdninger til seksualitet og kjønnsroller.

Men kanskje viktigst er at elevene samles rundt en felles opplevelse, gjør noe hyggelig sammen og at forestillingen vil ha stor underholdningsverdi.

Velkommen til lek i Nationaltheatret!

Forestillingen har fått strålende anmeldelser:

Dagbladet, terningkast 5: «Et overdådig publikumsfrieri med et vell av vrier og vendinger»

VG, terningkast 5: «En ekstravagant lek med ord, lys, farger og musikk»

Aftenposten: «Hemningsløs publikumsflørting»

Om utøvere og produsenter

• Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Nationaltheateret

Om kunstner / utøver / gruppe

Med: Finn Schau, Øystein Røger, Mads Ousdal, Fridtjov Såheim, Erland Bakker, Mattis Herman Nyquist, Hermann Sabado, Herbert Nordrum / Jonas Strand Gravli, Per Christian Ellefsen, Sigmund Sæverud, Olav Waastad, Ågot Sendstad, Jonas Strand Gravli / Nils Golberg Mulvik, Selome Emnetu, Kjersti Tveterås, Mariann Hole / Stine Mari Fyrileiv / Mari Strand Ferstad, Eindride Eidsvold / Øystein Martinsen og Bertine Zetlitz. Regissør: Sigrid Strøm Reibo.

Multimedia og vedlegg

Video/Lyd

Scenekunst / Teater
Trinn: 8 - VG3
Kontaktperson produksjon
Kari Nordberg Svendsby
kari.svendsby@nationaltheatret.no

Kontaktperson skoleturne
Gunhild Aarebrot Kilde
​​gunhild.kilde@nationaltheatret.no
Programlengde
Forestilling: 2 timer og 50 minutter. Skolebesøk: 45 min
Maks publikumsantall
Arena / rom
Nathionaltheateret og skolen
Merknad
Tidspunkt for valgfrie forberedende skolebesøk, begrensede plasser - vgs.:
​Maks 70 elever per gjennomføring
Kl 09.00 eller 12.00. Gunhild Kilde kontakter alle klassene som skal delta i god tid før besøket og eksakte klokkeslett kan avtales direkte med Gunhild.

​Mandag 18. sept
Tirsdag 12. sept, 19. sept